Menu
menu

 

Mini bor tillsammans med Jocke, en man som hon kallar för pappa, i ett duvslag på ett skruttigt kolonilottsområde. Jocke är döende i cancer men flyr från operationen på sjukhuset. En kurator, Barbro, kommer till duvslaget för att övertala Jocke att slutföra sin behandling. I stället för att få honom med sig blir hon kvar. In till Jockes död lever de ett gränslöst liv tillsammans där dröm och verklighet flyter samman.

 

 

Filmen är nu färdigklippt till 45 min, den produceras av Garagefilm och kommer förhoppningsvis finansieras av Moving Sweden som är ett samarbete mellan Svenska Film Institutet och Sveriges Television.

Arbetet utgår från ”skådespelarsamhället” ett filosofiskt verk från slutet av 60-talets Frankrike av Guy Debords (en av Situationisternas grundare). Det är en antikapitalistisk samhällskildring som belyser den artificiella bildvärld som håller oss borta från verkligheten. Att ekonomiska intressen håller oss fångna i avbilder. Att vi inte längre kan skilja bilden från verkligheten. Att vi försöker leva upp till bilden av oss själva, att vi helt enkelt inte kan se utanför bilden längre…

Jag tänker att döden kan fungera som en katalysator för livet. Jag har träffat flera kvinnor som hittat sin livs stora kärlek i en kanskersjuk man. De har bara haft några månader tillsammans men de har varigt de viktigaste månaderna i deras liv.

Mitt största engagemang i det här arbetet har varigt att få se Mariane ta plats framför kameran.

 

I rollerna:

Marryan Carlsson som Barbro.

Ulf Rönnrstrand som Jocke.

Charlize Rosenblad som Mini.

 

Manus: Jona Elfdahl och Ulf Rönnerstrand.

Producent: Mimmi Spång och Rebecka Lafrenz

Regisör: Jona Elfdahl

Scenografi, kostym och rekvisita: Elin Maria Johansson

Produktionsledare och runner: Mauritz Tistelö

Foto: Calle Rassmusen, Filip Lyman och Attila Urban

Ljud: Hanna Rosendahl